... Där jag hoppas kunna presentera både ett och annat om mig själv, mina intressen och mina tankar.

onsdag, oktober 13, 2004

Yahoo ökar vinsten - Google?

Yahoo! ökar vinsten mer än tredubbelt - Vad händer med Google?

Tycker att det är intressant att så mycket medialt intresse hamnat på Google i form av deras börsintroducering. Skall sanningen fram så ser jag Yahoo som den mer spännande parten att följa då deras verksamhet till skillnad från Google har en allt mer ökad grad av lönsamhet. Jag är vidare skeptisk till Googles närmast extrema tempo gällandes öppnande av nya Googleplex, i samband med vad jag förstår var minskad kvartalsförsäljning för adwords.

Personligen så ser jag öppnandet av Googleplex i Indien, där ytterliggare resurser läggs på forskning, som tvivelaktigt. Det må vara så att jag inte är fullt insatt i allt kring Google, men jag ser inte att den enorma utgiftsökningen som ett forskningscenter innebär, är nödvändig för att bibehålla goda vinstmarginaler.

Teknikern i mig ser dock gärna att Google fortsätter vara herre på täppan och visst är det så att med fler kloka hjärnor så borde man förmodligen även kunna bättra på den egna tekniska kunskapen. Det känns som om Google går sin egen väg och innebär det att man måste uppfinna hjulet igen, så gör man gärna det. Framtiden får utvisa om det är rätt eller fel strategi.